Boi con chili
O boi é un bicho aburrido que gaña con este mollo carregado de especias. Este prato é un dos máis representativos de Singapur, cidade de culinaria mestiza de chineses, malaios, indios e europeos.
Non é un prato axeitado para primeiras citas porque hai que coller os anacos de mariscos bañado en mollo vermello e chuchar neles.
Ingredientes
- 3 malaguetas ou 4 pementos de Padrón picantes (dos de finais do verán)
- 4 dentes de allo
- 1 cm de xenxibre fresco
- Media cebola mediana
-
3 culleradas de aceite suave
-
1 boi de entre 3/4 - 1 kg
- Unha cullerada escasa de fabas fermentada
- 1 cullerada de azucre
- 1 culleradiña de sal
- 300 g auga
- 2 culleradas de azucre
-
4 culleradas de ketchup
- 1 cullerada de maicena
-
2 culleradas de auga
- 2 ovos
Preparación do chilli crab
- Mete o boi 45 minutos no conxelador e logo parte en anacos.
- Fai unha pasta coas malaguetas, allo, xenxibre, cebola e aceite e refoga nunha tixola até alourar lixeiramente.
- Engade os anacos de boi agás a cuncha e carne que ten dentro e cociña un minuto.
- Engade a cullerada de fabas fermentadas. Se non tes, unha cullerada de soia, pero paga a pena achegarse a un súper chinés a comprar doubanjiang (豆瓣酱) ou, se o hai, tauco (豆醬). Remexe durante 3 minutos.
- Engade a auga e espera a que ferva.
- Engade ketchup, azucre e sal.
- Cando ferva, coloca a cuncha do boi enriba, tapa e deixa ferver 10 minutos.
- Mestura a maicena e 2 culleradas de auga e bota na pota. Remexe e espera a que engorde o mollo.
- Engade dous ovos mexidos, dá unhas voltas e listo.
Cómese mollando pan chinés ao vapor fritido.