Empanada de escacho
A empanada de escacho (ou rubio) foi —seica— un clásico vigués. Non a vin nunca nun menú, senon que escoitei falar dela como “a empanada favorita do meu pai” a un par persoas.
Por falta de receitas familiares, fiz como crin que había estar máis rica: con filetes con pele.
Ingredientes
- 1 escacho de 1 kg
- 1 kg de cebolas cortadas finas
- 1 vaso de aceite suave
- 1/2 kg de fariña
- sal
- auga
Preparación
- Bota o aceite, a cebola e un pouco de sal nunha tixola e doura pacientemente a lume medio. Ten paciencia porque podes botar 45 minutos.
- Retira medio vaso de aceite. Bota sobre a fariña, engade medio vaso de auga e mestura coas mans. Se a masa estiver seca, bota un pouco máis de auga. Non amases moito, so mestura até que non fiquen restos de fariña seca.
- Corta a masa en dous anacos, un lixeiramente máis grande que o outro.
- Estira o trozo máis grande cun rolete de cociña até deixalo moi fino.
- Coloca a masa sobre unha bandexa de forno.
- Bota a cebola dourada e coloca por enriba anacos xenerosos de peixe.
- Estira o outro anaco de masa, pecha ben os bordes.
- Fai un furado no medio e coloca un anel de massa arredor.
- Fai tiras de masa e coloca sobre a empanada. Isto evitará que a masa fique abombada.
- Pinta toda a empanada con ovo.
- Mete no forno a 200º durante 35-40 minutos.