Salchichas frescas, cabaza e cogumelos
Máis que unha receita, é unha mestura de ingredientes de outono co salgado da salchicha, o doce da cabaza e a cebola, un pouco de acidez do viño branco e o umami dás ándoas.
Ingredientes
- Un pouco de aceite
- Unha cebola cortada fina
- 4 salchichas frescas
- 250 gramos de cabaza
- Medio vaso de viño branco
- 100-250 gramos de cogumelos silvestres, preferentemente ándoas ou cacaviñas
- Sal, pementa e aceite suave.
- Doura a cebola.
- Engade a cabaza cortada en anacos e coce a lume medio-baixo uns 5 minutos.
- Bota as salchicas e sube o lume. Remexe continuamente.
- Cando as salchichas collan algo de cor, deita o viño branco na pota.
- Tapa e deixa cocer uns 10-15 minutos. Se ves que queda seco, engade 1/4 de copo de auga.
- Cando a cabaza estea tenra, engade os cogumelos e cociña brevemente durante un minutos.
- Rectifica o tempero con sal e pementa.
- Serve moi quente e un pouco dalgún queixo curado de vaca, mellor que de ovella e, definitivamente, que de cabra.